ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ 2020-22

Η Μαρίνα Κακοσαίου είναι 24 ετών, ψυχολόγος και εργάζεται στο στρατό. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και βρίσκεται τώρα στο πρώτο της μεταπτυχιακό  πρόγραμμα θετικής ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Αυτό που την παρακίνησε να ξεκινήσει αυτό το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι το ενδιαφέρον να μάθει τα δυνατά σημεία των ανθρώπων και όχι τις αδυναμίες τους, αλλά και να κατανοήσει και να μπορέσει να επιτύχει την καλύτερη λειτουργικότητά τους.
   
Η Αγγελική Παναγιώτου είναι αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, έχοντας εκπονήσει πτυχιακή με θέμα «Νόημα ζωής σε πληθυσμό ποινικών κρατουμένων», ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε την Πρακτική  Άσκηση στο Ψ.Ν.Α Δρομοκαΐτειο. Συνέχισε τις σπουδές της το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψυχολογίας», με ειδίκευση στη Θετική Ψυχολογία, έχοντας ως απώτερο στόχο την αξιοποίηση παρεμβάσεων θετικής ψυχολογίας, σε προγράμματα επανένταξης.
   

Η Παπαδημητρίου Άννα είναι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Οργανωσιακή Ψυχολογία από το University of East London.

Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδεύσεις στην κλινική ψυχοπαθολογία, τις δεξιότητες συμβουλευτικής, τη στελέχωση ανθρωπιστικών οργανώσεων και την εκπαίδευση εκπαιδευτών ενηλίκων και έχει συμμετάσχει σε εθελοντικά προγράμματα σε εθελοντικό πλαίσιο. Ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του Ψυχολόγου και εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση. 

   

Η Σίνη Μαρία σπούδασε Ψυχολογία στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πτυχιακή της εργασία αφορούσε την αισιοδοξία και το ευ ζην ενηλίκων και σύντομα συνειδητοποίησε πως τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της ήταν σχετικά με μεταβλητές της Θετικής Ψυχολογίας. Έτσι επέλεξε να φοιτήσει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ψυχολογία» με ειδίκευση Θετικής Ψυχολογίας. Είναι μέλος της ομάδας του Project Hero Next Door.

Στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης σε Εφαρμογές στο Πεδίο και στην Κοινότητα που προβλέπει το ΜΠΣ «Ψυχολογία», συνεργάζεται με το Κέντρο ειδικών θεραπειών Παιδολαλιά, ενώ η διπλωματική της εργασία αφορά τη μελέτη της Αυτοσυμπόνιας και της Εικόνας σώματος σε εφήβους.

   
Η Δήμητρα Σκούρτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί σε τμήματα ανθρώπινου δυναμικού μεγάλων ελληνικών κ πολυεθνικών επιχειρήσεων. Είναι πρωταθλήτρια στο Κανόε-Καγιάκ. 
   

Η Δήμητρα Ταγαρά είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Παρακολουθεί το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ψυχολογία" με ειδίκευση στη Θετική Ψυχολογία που προσφέρεται από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ είναι εκπαιδευόμενη στην Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας "Γίγνεσθαι" όπου και φοιτά στο 4ετές πρόγραμμα της ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης.

Εργάζεται ως ψυχολόγος στην Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Π. Σακελλαρόπουλος, σε Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στην Αττική, ενώ παράλληλα βρίσκεται στο Κέντρο Ημέρας ΙΑΣΙΣ στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης παίρνοντας μέρος στις διάφορες ψυχοεκπαιδευτικές δράσεις του φορέα."