Εμπειρίες φοιτητών και αποφοίτων

Οι καθηγητές μας είναι δίπλα μας με ειλικρινές ενδιαφέρον και αυθεντικότητα, ενώ, ως ομάδα, μοιραζόμαστε γνώσεις, σκέψεις και συναισθήματα, σε ένα όμορφο ταξίδι γνώσεων, συνδέσεων και μοναδικών συναντήσεων (Σίνη Μαρία, μεταπτυχιακή φοιτήτρια) 

 

Είχαμε από την πρώτη μέρα ένα εξαιρετικό κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης, τόσο με τους καθηγητές μας όσο και με τους συμφοιτητές (Χριστίνα Μπούφαλη-Μπαβέλλα, MSc, ECP, Ψυχολόγος - Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια)

 

Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τα αναρίθμητα θετικά συναισθήματα και την ευγνωμοσύνη μου που υπήρξα μέλος και κομμάτι αυτού του μεταπτυχιακού προγράμματος!  Οι άνθρωποι που το απαρτίζουν, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες και το πρόγραμμα σπουδών μετέτρεψαν ένα απλό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε εμπειρία ζωής μέσα από την οποία δεν βγαίνεις μόνο με περισσότερες γνώσεις αλλά και καλύτερος άνθρωπος!  (Αναστασία Παραδείση, Ψυχολόγος, MSc, έτος αποφοίτησης 2020)

 

Υπερηφάνεια και πολλά πολλά χαμόγελα! Ευγνώμων προς όλους, συμφοιτητές και σύμπαν το ανθρώπινο δυναμικό του προγράμματος. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! (Τζορμπατζάκης Γιάννης, Ψυχολόγος M.Sc., έτος αποφοίτησης 2017)

 

 Η εμπειρία δεν ήταν αποκλειστικά ακαδημαϊκή αλλά και βιωματική, ως εκ τούτου ιδιαίτερα πλούσια (Ρέα Ευαγγελάτου, έτος αποφοίτησης 2017).

 

Για μένα συνέβη το εξής αν πρέπει να διαλέξω μια μνήμη μόνο: μια σταδιακή και σχεδόν χωρίς να το καταλάβεις πώς γίνεται περνώντας ο καιρός, μεταστροφή του τρόπου που βλέπεις τον κόσμο. Αρχίζεις να σκέφτεσαι πιο αισιόδοξα, πιο θετικά, να βλέπεις φως εκεί που νόμιζες πως υπάρχει μόνο σκοτάδι (Καράλη Παναγιώτα Άλκηστις, Ψυχολόγος, έτος αποφοίτησης 2020)

 

Η εμπειρία της φοίτησης στο ΜΠΣ της Θετική Ψυχολογίας ήταν πολυσυλλεκτική, όχι μόνο διότι ήρθα σε άμεση επαφή με αυτόν τον ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο της Ψυχολογίας, αλλά και επειδή γνώρισα εξαιρετικούς ακαδημαϊκούς, ανθρώπους με πραγματική αγάπη για το αντικείμενο, που έχουν υιοθετήσει μια σπάνια εκπαιδευτική προσέγγιση βασισμένη στην εμπεριστατωμένη γνώση, την ανθρώπινη σύνδεση και τη βιωματική μάθηση (Μαρία Χριστοπούλου, Ψυχολόγος, εκπαιδεύτρια ενηλίκων, έτος αποφοίτησης 2018)

 

Είμαι πολύ χαρούμενη και νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη για όλους τους εισηγητές που μας συντρόφευαν σε κάθε μάθημα, έκαναν το μάθημα πολύ βιωματικό, ήταν πρόσχαροι και πάντα διαθέσιμοι για βοήθεια (Κλαδούρη Μαρία, Ψυχολόγος, MSc, έτος αποφοίτησης 2020).

 

Στο μεταπτυχιακό γνώρισα ανθρώπους με αγάπη για το αντικείμενό τους, πάντα ανοιχτούς και προσιτούς (Οδυσσέας Διαμάντης, Ψυχολόγος, MSc, έτος αποφοίτησης 2020).

 

Απόλαυσα την γνώση που απέκτησα, την διαδικασία της μάθησης και βίωσα πως είναι να μετέχεις  ενεργά, ως μέλος μιας επιστημονικής κοινότητας που αναπτύσσεται, ερευνά, πειραματίζεται, μαθαίνει για τον άνθρωπο και με τον άνθρωπο και ξέρει να περνάει καλά και να το ευχαριστιέται! (Κουβάκη Βασιλική, Ψυχολόγος, MSc, έτος αποφοίτησης 2020).

 

Σίγουρα διαφορετικό από τα υπόλοιπα!   (Ανδρουτσάκος Ιωάννης, Ψυχολόγος, MSc, έτος αποφοίτησης 2017).

 

Υπέροχη ήταν και η εμπειρία του καλοκαιρινού ταξιδιού στο Ξυλόκαστρο με όλη την ομάδα (Ελένη Γαστουνιώτου, Ψυχολόγος & Εκπαιδευτικός, έτος αποφοίτησης 2020).

 

Έχω πολύ όμορφες εμπειρίες που θυμάμαι...και λησμονώ!! (Σάντη Μπούκα, Ψυχολόγος  Msc, Οικογενειακή Συστημική Θεραπεύτρια, έτος αποφοίτησης 2017).

 

Aναδύονται τα πρόσωπα ανθρώπων που ήταν ανοιχτοί στις σχέσεις, στις γνώσεις και σε κάθε ενδεχόμενο! Από τη μία εμείς, οι πρώτοι φοιτητές του μεταπτυχιακού, με διαφορετικό υπόβαθρο και ηλικίες, αλλά με την ίδια δίψα για το αντικείμενο, να ρουφάμε ό,τι μπορούμε από την πλούσια παλέτα έμπειρων εισηγητών και από την άλλη, οι εκπαιδευτές μας, όλοι με βαθιά αγάπη για τη δουλειά τους και τον άνθρωπο, να μας υποδέχονται και να μας εισάγουν σε αυτό το μαγικό κόσμο…! (Σοφία Παπασπυροπούλου, Ψυχολόγος, MSc, έτος αποφοίτησης 2017).