ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Το Πάντειον Πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό λόγω θερινών διακοπών από 1 έως 19 Αυγούστου


ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-2023

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ

ΕΝΑΡΞΗ 10 Οκτωβρίου 2022

ΛΗΞΗ 20 Ιανουαρίου 2023

 

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΕΝΑΡΞΗ 30 Ιανουαρίου 2023

ΛΗΞΗ 18 Φεβρουαρίου 2023

 

ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ

ΕΝΑΡΞΗ 27 Φεβρουαρίου 2023

ΛΗΞΗ 09 Ιουνίου 2023

 

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΕΝΑΡΞΗ 19 Ιουνίου 2023

ΛΗΞΗ 8 Ιουλίου 2023

 

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ 4 Σεπτεμβρίου 2023

ΛΗΞΗ 30 Σεπτεμβρίου 2023

 

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΡΓΙΕΣ

28/10/2022 Εθνική Επέτειος

17/11/2022 Εορτασμός Πολυτεχνείου

24/12/2022 – 6/1/2023 Εορτές Χριστουγέννων & Νέου Έτους

27/2/2023 Καθαρά Δευτέρα

25/3/2023 Εθνική Επέτειος

10/4/2023 – 21/4/2023 Εορτή Πάσχα

1/5/2023 Πρωτομαγιά

05/6/2023 Εορτή Αγίου Πνεύματος


ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2022-2023

PDF.download.png

 


“ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ! Νέο Φοιτητολόγιο”

 
Έχει ενεργοποιηθεί η ιστοσελίδα φοιτητών για την νέα έκδοση του φοιτητολογίου στη διεύθυνση:
Για την πρόσβαση στο σύστημα απαιτούνται κωδικοί URegister που ήδη διαθέτετε.Η ιστοσελίδα παρέχει πρόσβαση σε ενημέρωση σχετικά με τις βαθμολογίες, τις δηλώσεις και το πρόγραμμα σπουδών των φοιτητών καθώς και δυνατότητα υποβολής αιτημάτων έκδοσης πιστοποιητικών.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα είναι δυνατή η παραλαβή πιστοποιητικών στην ιστοσελίδα αυτή σε μορφή αρχείου PDF.Στην αρχική σελίδα αναφέρεται σύνδεσμος σε οδηγίες χρήσης

 

ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν την αίτησή τους συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, δια ζώσης στη Γραμματεία του Τμήματος Ψυχολογίας, η οποία στεγάζεται στο 2ο όροφο του Παλιού Κτηρίου του Παντείου Πανεπιστημίου από Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-13.00 ή ταχυδρομικά (σφραγίδα ταχυδρομείου/ή και ταχυμεταφοράς 15/03/2022) στη Διεύθυνση : Λεωφόρος Συγγρού 136, Τ.Κ. 17671. ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟ email της Γραμματείας: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. από 18 Φεβρουαρίου έως και 15 Μαρτίου 2022. Στην Ιστοσελίδα μπορείτε να δείτε:

  • Λεπτομέρειες για τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις Εισαγωγής στο Διδακτορικό Πρόγραμμα του Τμήματος, στον Κανονισμό
  • Την Αίτηση στα ΕΝΤΥΠΑ

ΕΠΕΙΓΟΝ: Επικαιροποιημένες οδηγίες προς ΦΟΙΤΗΤΕΣ για συμμετοχή στις εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου

 

ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΑ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

Πώς συμμετέχω στις εξετάσεις προσερχόμενος στο Πανεπιστήμιο;

Πώς θα έχω το δικαίωμα να εξετασθώ αργότερα, μετά το τέλος της παρούσας εξεταστικής, εάν νοσήσω;

Όλοι οι φοιτητές που θα συμμετέχετε σε γραπτές ή προφορικές εξετάσεις υποχρεούστε να υποβάλετε δήλωση φυσικής παρουσίας στην πλατφόρμα https://edupass.gov.gr , εάν δεν την υποβάλατε κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου. Η δήλωση όσων έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει (για το χρονικό διάστημα που ορίζουν τα πρωτόκολλα) γίνεται ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. Όσοι, σύμφωνα και με τα ισχύοντα ανά περίπτωση υγειονομικά μέτρα, απαιτείται να έχετε αποτέλεσμα PCR/rapid test, φροντίζετε ΠΡΩΤΑ να καταχωρείτε το αποτέλεσμά σας στο Μητρώο ασθενών COVID 19 της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από το εργαστήριο, το φαρμακείο ή άλλη δομή διενήργησε τον έλεγχο και ΜΕΤΑ να υποβάλλετε τη δήλωση φυσικής παρουσίας.

Όσοι φοιτητές είχαν είτε εμβολιαστεί είτε νοσήσει και είχαν υποβάλει δήλωση φυσικής παρουσίας στο edupass κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου, εάν ξανανοσήσουν  επιβάλλεται να μπουν εκ νέου στο edupass και να κάνουν καινούργια δήλωση φυσικής παρουσίας.

Για την είσοδό σας στο χώρο του Πανεπιστημίου και την συμμετοχή σας στις εξετάσεις, θα πρέπει να έχετε εκτυπωμένα τα πιστοποιητικά (δηλ. σε έντυπη μορφή) μαζί με την φοιτητική ή αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό σας, είτε το GREEN PASS, και να τα τοποθετείτε στο έδρανο για έλεγχο από τους Επιτηρητές.

Σε περίπτωση που δεν επιδεικνύετε τα ανωτέρω, ο Επιτηρητής υποχρεούται να σας απομακρύνει από την αίθουσα.

Τα πιστοποιητικά που γίνονται δεκτά είναι:

  1. i) Πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή
  2. ii) Πιστοποιητικό νόσησης από κορωνοϊό, ή

iii) Αρνητική διάγνωση, είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για COVID-19 με μοριακό τεστ (pcr), έως 72 ώρες πριν την εξέταση του μαθήματος,  είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid) που θα έχει διενεργηθεί έως 48 ώρες πριν την εξέταση του μαθήματος. Φροντίστε να καταχωρείται το αποτέλεσμά σας στο Μητρώο ασθενών COVID 19 της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από το όποιο εργαστήριο, φαρμακείο, άλλη δομή διενήργησε τον έλεγχο. Εάν δεν έχετε ΑΜΚΑ, φροντίστε να σας εκτυπώνουν το σχετικό πιστοποιητικό.

Οι αλλοδαποί ή άλλοι φοιτητές που δεν διαθέτουν Α.Μ.Κ.Α. ή κωδικούς TAXISNET για εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης και αυθεντικοποίησης στην πλατφόρμα edupass, η συμμετοχή τους στην εξεταστική διαδικασία θα γίνεται με τη διαδικασία ελέγχου ταυτοπροσωπίας και παράλληλη επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, ή πιστοποιητικού αρνητικού PCR έως εβδομήντα δύο (72) ωρών ή γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid) έως σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν την προβλεπόμενη ώρα έναρξης της εξέτασης του μαθήματος, καθώς και το δελτίο φοιτητικής ταυτότητας. 

Κρίνεται απαραίτητο να εκδώσετε το δικό σας ΑΜΚΑ. Μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας AMKA στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) και στα γραφεία ΑΜΚΑ που λειτουργούν σε Ασφαλιστικά Ταμεία σε όλη την Ελλάδα. https://www.amka.gr

Σε λειτουργία βρίσκεται η πλατφόρμα anagnorisi.emvolio.gov.gr για τη δήλωση εμβολιασμών που έχουν πραγματοποιηθεί στο εξωτερικό. Έτσι, όσοι διαθέτουν Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID ή ψηφιακό πιστοποιητικό τρίτης χώρας που έχει προσχωρήσει στο σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ, έχουν πλέον τη δυνατότητα να καταχωρούνται ηλεκτρονικά ως εμβολιασμένοι στο Μητρώο εμβολιασμών εξωτερικού που τηρεί η ΗΔΙΚΑ.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική: είτε χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή ΚΝ95) είτε διπλή μάσκα.

Να φροντίζετε να σημειώνετε σε κάθε μάθημα που εξετάζεστε την αίθουσα/αμφιθέατρο εξέτασης και τον αριθμό του καθίσματός σας, ώστε σε περίπτωση κρούσματος να είστε σε θέση να ενημερώσετε αμέσως με ηλεκτρονικό μήνυμα και τηλεφωνικά τον υπεύθυνο covid 19 του Τμήματος ή τη Γραμματεία σας και το Ιατρείο του Πανεπιστημίου μας, για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες τήρησης του πρωτοκόλλου υγείας.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΟΣΗΣΗΣ :

Φοιτητές που νοσούν με λοίμωξη και διαθέτουν Α.Μ.Κ.Α. φροντίζουν να δηλώνεται το θετικό αποτέλεσμα στο Μητρώο ασθενών COVID-19 της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από το όποιο εργαστήριο, φαρμακείο ή άλλη δομή διενήργησε τον έλεγχο και να εκτυπώνουν το Πιστοποιητικό νόσησης. Ακολούθως φροντίζουν να δηλώνουν φυσική παρουσία στην πλατφόρμα, https://edupass.gov.gr και να ενημερώνουν άμεσα με ηλεκτρονικό μήνυμα αναγράφοντας τα μαθήματα από τα οποία απουσίασαν ή θα απουσιάσουν, επισυνάπτοντας τη βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου ή, εναλλακτικά, το θετικό μοριακό τεστ (PCR) ή το θετικό τεστ αντιγόνου (rapid), τον υπεύθυνο covid 19 του Τμήματος, τον Διδάσκοντα, τη Γραμματεία τους και το Ιατρείο του Πανεπιστημίου μας, το αργότερο μέχρι την ημερομηνία εξέτασης του μαθήματος, και δεν θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε απομόνωση σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο απομόνωσης.

Οι συγκεκριμένοι φοιτητές θα εξετασθούν στα μαθήματα στα οποία υποχρεωτικώς απουσίαζαν, σε άλλη ημερομηνία που θα οριστεί από τον διδάσκοντα, ΜΟΝΟ εφόσον έχει καταγραφεί η νόσηση.

Η πιστοποίηση θετικού κρούσματος γίνεται μόνο με μοριακό τεστ (PCR) για τους ανεμβολίαστους, και με μοριακό (PCR) ή ράπιντ τεστ (rapid test) για τους εμβολιασμένους.

Αλλοδαποί φοιτητές ή άλλοι φοιτητές που νοσούν με λοίμωξη και δεν διαθέτουν Α.Μ.Κ.Α. ή κωδικούς TAXISNET ή κωδικούς για εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης και αυθεντικοποίησης και δεν μπορούν να υποβάλουν δήλωση στην πλατφόρμα https://edupass.gov.gr, φροντίζουν να ενημερώνουν άμεσα με ηλεκτρονικό μήνυμα αναγράφοντας τα μαθήματα από τα οποία απουσίασαν ή θα απουσιάσουν, επισυνάπτοντας το θετικό μοριακό τεστ (PCR) ή το θετικό τεστ αντιγόνου (rapid), καθώς και τηλεφωνικά, τον υπεύθυνο covid 19 του Τμήματος, τον Διδάσκοντα, τη Γραμματεία τους και το Ιατρείο του Πανεπιστημίου μας, και δεν θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις και μπορούν να εξεταστούν στα μαθήματα στα οποία υποχρεωτικώς απουσίαζαν, κατόπιν συνεννόησης με τον διδάσκοντα, έχοντας ως τεκμήριο την προσκόμιση-παρουσίαση θετικού μοριακού τεστ (PCR) ή την παρουσίαση θετικού τεστ αντιγόνου (rapid) κατά το χρόνο εξέτασης.

Η πιστοποίηση θετικού κρούσματος γίνεται μόνο με μοριακό τεστ (PCR) για τους ανεμβολίαστους, και με μοριακό (PCR) ή rapid test για τους εμβολιασμένους.

Παρακαλούμε σε περίπτωση αδιαθεσίας, νόσησης, να επικοινωνείτε αμέσως :

Εάν βρίσκεστε στους χώρους του Πανεπιστημίου μας: με τον διδάσκοντα, τον υπεύθυνο COVID-19 της Σχολής του και την Νοσηλεύτρια του Ιατρείου μας.

Εάν βρίσκεστε στην οικία σας: με ηλεκτρονικό μήνυμα και τηλεφωνικά, με την Νοσηλεύτρια του Ιατρείου (Υγειονομική Υπηρεσία) του Πανεπιστημίου μας και τον υπεύθυνο COVID-19 της Σχολής του Ακαδημαϊκού Τμήματος στο οποίο ανήκετε.


Οδηγίες απομόνωσης-καραντίνας για Covid19:

Η πιστοποίηση θετικού κρούσματος γίνεται μόνο με μοριακό τεστ (PCR) για τους ανεμβολίαστους,  και με μοριακό (PCR) ή ράπιντ τεστ (rapid test) για τους εμβολιασμένους.

Άτομα με επιβεβαιωμένη λοίμωξη από Sars-Cov-2 – Απομόνωση:

Παραμονή σε απομόνωση επί πέντε (5) ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα. Η ημέρα λήψης του θετικού test θεωρείται ως ημέρα 0 και ακολουθούν οι πέντε (5) ημέρες απομόνωσης.

Μετά την πάροδο πέντε (5) ημερών απομόνωσης και εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, διακοπή απομόνωσης. Εάν ο πυρετός συνεχίζει, παράταση της απομόνωσης εντός οικίας μέχρις πλήρους υποχώρησης του πυρετού.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε (5) ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

Άτομα που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα:

(α) Για άτομα εμβολιασμένα και με ενισχυτική δόση, ή άτομα εμβολιασμένα με 2 δόσεις τους τελευταίους 6 μήνες , ή με μία δόση του εμβολίου J&J τους τελευταίους 2 μήνες:

  Χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2), ή διπλής μάσκας για δέκα (10) ημέρες και διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου (PCR ή Rapid Antigen Test) την 5η ημέρα από την έκθεση.

(β) Για άτομα εμβολιασμένα με 2 δόσεις πάνω από 6 μήνες χωρίς ενισχυτική δόση,  ή με μία δόση του εμβολίου J&J πάνω από 2 μήνες χωρίς ενισχυτική δόση,   ή ανεμβολίαστα:

Παραμονή στο σπίτι για πέντε (5) ημέρες και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα.

Την 5η ημέρα διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου (PCR ή Rapid Antigen Test).

Μετά την 5η ημέρα, χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε (5) ημέρες.


Σας ενημερώνουμε ότι στο σύνδεσμο https://eudoxus.gr/files/Nea_Paratasi_Dianomis_Xeimerinou_2021.pdf θα βρείτε το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την παράταση της περιόδου διανομής για τους φοιτητές. Επισημαίνεται ότι η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές υποχρεούνται να προβούν σε δήλωση μαθημάτων στο οικείο τμήμα τους και δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων τους.

Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε πάντα να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής του Ευδόξου.


ΕΠΕΙΓΟΝ! ΕΚΔΟΣΗ GREEN PASS ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

 

Από Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, καλούνται όλοι οι φοιτητές και φοιτήτριες να προσέλθουν στο ΚΕΦΟΙ (Κέντρο Φοιτητικής Μέριμνας) με εκτυπωμένο το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, την ακαδημαϊκή ή αστυνομική τους ταυτότητα και μία φωτογραφία ταυτότητας για να αποκτήσουν GREEN PASS για την είσοδό τους στις αίθουσες διδασκαλίας. Η έκδοση της πράσινης φοιτητικής κάρτας θα διευκολύνει και θα επιταχύνει τον έλεγχο των εισερχομένων. Από τις 17 Ιανουαρίου 2022 ο έλεγχος θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της πράσινης κάρτας εκτός των μη εμβολιασμένων οι οποίοι θα ελέγχονται με τα rapid tests. 


Οι εμβολιασμοί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 27/10/21 και ώρα 10:00 το πρωί . Παρακαλείσθε όσοι έχετε δηλώσει πρόθεση στο email του ιατρείου να προσέλθετε με ΑΜΚΑ και ταυτότητα στο αίθριο του νέου κτιρίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΠΡΩΤΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ.


Με την έναρξη των μαθημάτων (11 Οκτωβρίου) θα λειτουργήσει στον χώρο του πανεπιστημίου εμβολιαστικό κέντρο και θα υπάρχει η δυνατότητα εμβολιασμού με το σκεύασμα της PFIZER.  

Όποιο μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας (φοιτητής, καθηγητής , διοικητικό προσωπικό κλπ ) επιθυμεί να εμβολιαστεί παρακαλούμε να δηλώσει την πρόθεσή του στο email του ιατρείου This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. μέχρι και την Πέμπτη 7/10/2021.