Υπηρεσία Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε τη λειτουργία της η Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης. Η υπηρεσία έχει ως  στόχο να συμβάλει στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και να βοηθήσει φοιτητές που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. (Δείτε τη σχετική ανακοίνωση)
Λειτουργεί από Δευτέρα έως  Παρασκευή στον αίθριο χώρο του Νέου Κτιρίου (ισόγειο – πρώην ιατρείο).
Τηλ. επικοινωνίας: 210 9201045  (10.00 – 18.00), E-mail:  ypiresiesfoitites@panteion.gr

Γραφείο Σταδιοδρομίας / Διασύνδεσης

Κύριος στόχος του Γραφείου Διασύνδεσης του Παντείου Πανεπιστημίου είναι η προετοιμασία των φοιτητών και η υποστήριξη των αποφοίτων για την ακαδημαϊκή και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Μετάβαση στον Ιστότοπο του Γραφείου.

Σεμινάρια - Συναντήσεις σε συνεργασία με την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης

Ξένη Γλώσσα

Είναι απολύτως απαραίτητο μετά την εγγραφή σας να αποταθείτε στη Γραμματεία του Τμήματος Ξένων Γλωσσών για να εγγραφείτε και να εξεταστείτε σε μια ξένη γλώσσα ή να λάβετε την ισοτιμία σε περίπτωση που έχετε σχετικό τίτλο. 
Προσοχή!! Η Ξένη Γλώσσα είναι απαραίτητη για τη λήψη του πτυχίου και η λήψη της σχετικής ισοτιμίας γίνεται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα που ορίζονται από τη Γραμματεία του Τμήματος Ξένων Γλωσσών και ΟΧΙ ανά πάσα στιγμή. 

Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας

Αρμοδιότητες του Τμήματος Φοιτητικής Μέριμνας είναι:

  • Σίτιση
  • Στέγαση
  • Υγειονομική Περίθαλψη
  • Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα
  • Ξένη Γλώσσα

Πληροφορίες: Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών

Ισόγειο Νέου Κτηρίου
τηλ. 210 920 11 41 - 210 920 1641 - 210 920 1642

Γραφείο Διασύνδεσης

Το Γραφείο Διασύνδεσης επικεντρώνεται στην ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη των φοιτητών και αποφοίτων του πανεπιστημίου μας για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, το σχεδιασμό της σταδιοδρομίας, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και την επαγγελματική ανάπτυξη. Επιπλέον, στο πλαίσιο λειτουργίας του Γραφείου Διασύνδεσης αναπτύσσεται η συνεργασία και δικτύωση με επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, με δημόσιους οργανισμούς για την προώθηση της επαγγελματικής αποκατάστασης των φοιτητών/αποφοίτων του Παντείου Πανεπιστημίου. 

Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης

Η Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης σας καλωσορίζει στο νέο ιστότοπο.

Απευθύνεται στα μέλη της κοινότητας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η ολοκλήρωσή του θα γίνει σταδιακά και το  περιεχόμενό του  θα ενημερώνεται τακτικά. 

Στόχος του είναι να  να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τους χρήστες ώστε να μπορούν γρήγορα και με ευκολία να βρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται.   

Βιβλιοθήκη

Σκοπός της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του Παντείου Πανεπιστημίου είναι η κάλυψη, η υποστήριξη και η προώθηση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων της ακαδημαϊκής κοινότητας του Παντείου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών των Τμημάτων, και η διεύρυνση των ακαδημαϊκών στόχων και του κοινωνικού ρόλου του Παντείου Πανεπιστημίου.  

Για αυτόν το σκοπό η Βιβλιοθήκη έχει αυτοματοποιήσει πλήρως τις λειτουργίες της και αναπτύσσει τις έντυπες καθώς και τις ηλεκτρονικές και ψηφιακές συλλογές της, μαζί με αρκετές διαδικτυακές υπηρεσίες και εφαρμογές. Παράλληλα συμμετέχει σε εθνικά και ευρωπαϊκά δίκτυα συνεργασίας με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πληροφοριακών πόρων.

Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται στο κεντρικό, νεοκλασικό κτίριο του Πανεπιστημίου σε τέσσερα επίπεδα συνολικής έκτασης 1.900 τ.μ. Η συλλογή της, που καλύπτει το ευρύ επιστημονικό πεδίο των κοινωνικο-πολιτικών επιστημών, είναι ανοικτής πρόσβασης, δηλ. οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν μόνοι τους το υλικό στα ράφια.

Όλα τα μέλη του Παντείου Πανεπιστημίου έχουν δικαίωμα χρήσης των υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης αφού προμηθευτούν την κάρτα Βιβλιοθήκης. Οι συλλογές ανοικτής πρόσβασης και οι χώροι ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης είναι διαθέσιμοι και σε εξωτερικούς χρήστες, οι οποίοι μπορούν να αναζητήσουν υλικό και να μελετήσουν στο αναγνωστήριο. 

Δραστηριότητες του Τμήματος

Συνέδρια - Ημερίδες - Σεμινάρια

​Δημοσιεύσεις – Βιβλία Μελών ΔΕΠ

Προσκεκλημένες Ομιλίες

Εξωτερική αξιολόγηση του Τμήματος Ψυχολογίας

 

Επικοινωνία - Contact

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα

136, Syngrou Av., Athens 17671, Greece 

Ώρες υποδοχής Γραμματείας- Admission hours:

Τρίτη 10:00 - 13:00   -   Thursday 10:00-13:00

Email: psych@panteion.gr