Εξερχόμενοι Φοιτητές/Φοιτήτριες Erasmus+

Η Προκήρυξη θέσεων για σπουδές στο εξωτερικό μέσω της προγράμματος Erasmus+ για το έτος 2020-2021 δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης (erasmus.panteion.gr) καθώς και στην κεντρική ιστοσελίδα του Παντείου. Μπορείτε να βρείτε το σύνδεσμο της Προκήρυξης εδώ (https://erasmus.panteion.gr/index.php/programs/outgoing-students-for-studies/2020-2021-call-for-studies).

Καλούνται οι φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος ψυχολογίας που επιθυμούν να κάνουν αίτηση για κινητικότητα σπουδών με το πρόγραμμα erasmus να προσέλθουν σε ενημερωτική συνάντηση με την τμηματική υπεύθυνη Καθ. Ξένια Χρυσοχόου την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 στις 15.00. Για συμμετοχή πατήστε εδώ


Οι φοιτητές του τμήματος Ψυχολογίας που το επιθυμούν, μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο εξωτερικό με το πρόγραμμα Erasmus+

Το τμήμα μας διαθέτει 12 συμβάσεις (pdf) αλλά οι φοιτητές/φοιτήτριές μας μπορούν να κάνουν αίτηση και σε άλλα Πανεπιστήμια με τα οποία έχει σύμβαση το Πάντειο Πανεπιστήμιο (πίνακας συνεργαζόμενων πανεπιστημίων). Να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα χαρακτηριστικά των συμβάσεων (για παράδειγμα οι συμβάσεις μας με Coimbra και Μιλάνο αφορούν μόνο υποψήφιους διδάκτορες).

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα είναι η επιτυχής ολοκλήρωση των δύο πρώτων εξαμήνων σπουδών. Διαβάστε προσεκτικά τα επιπλέον Ακαδημαϊκά Κριτήρια για Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Erasmus+ για Σπουδές σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια (ανακατεύθυνση στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του website του Erasmus+ Παντείου).

Αν σκέφτεστε τη συμμετοχή σας πρέπει να έρθετε σε επαφή με το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ισόγειο του Νέου Κτηρίου για όλες τις απαραίτητες διαδικαστικές πληροφορίες καθώς και με τους τμηματικούς συντονιστές Καθηγητές Ξένια Χρυσοχόου και Παναγιώτη Κορδούτη και να προγραμματίσετε τις σπουδές σας ανάλογα ώστε να επωφεληθείτε περισσότερο. Πριν την έναρξη των αιτήσεων διοργανώνονται συναντήσεις για αυτό το σκοπό. Καλό είναι να τις παρακολουθήσετε ακόμα και αν δεν σκέφτεστε να κάνετε αίτηση για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Από τη στιγμή που έχετε επιλεχθεί για το Πρόγραμμα θα πρέπει να είστε σε συχνή επαφή με το γραφείο ERASMUS+, τους τμηματικούς συντονιστές και τη γραμματεία του τμήματος, ώστε να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις μετά την επιστροφή σας όσον αφορά τις σπουδές σας και την αντιστοίχιση των μαθημάτων. 

Οι φοιτητές μας μπορούν να συμμετάσχουν και στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης ERASMUS+ αν βρουν οι ίδιοι φορέα στον οποίο να ασκηθούν. Διαβάστε προσεκτικά τα Ακαδημαϊκά Κριτήρια για Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Erasmus+ Πρακτική Άσκηση στην Ευρώπη (ανακατεύθυνση στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του website του Erasmus+ Παντείου).

Κατάλογος φορέων Πρακτικής Άσκησης, οι οποίοι δέχτηκαν ασκούμενους/-νες από το Τμήμα μας στο παρελθόν. Δεν μας έχει αναφερθεί πρόβλημα/παράπονο για τους Φορείς αυτούς. Επιλέγετε με ιδιαίτερη προσοχή!

ΠΡΟΣΟΧΗ! η Πρακτική Άσκηση ERASMUS+ ΔΕΝ αντικαθιστά την Πρακτική Άσκηση που οφείλουν να κάνουν για την λήψη του πτυχίου τους και κατά συνέπεια είναι επιπλέον αυτής.

Υπενθυμίζεται στους φοιτητές οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+, ότι:

ΔΕΝ μπορούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις του εξαμήνου κατά το οποίο απουσιάζουν στο εξωτερικό, και εάν ΔΕΝ ολοκληρώσουν τη διαδικασία καταθέτοντας αίτηση στη Γραμματεία του Τμήματος για αναγνώριση της φοίτησής τους, ΔΕΝ θα μπορούν να προχωρήσουν στη φοίτησή τους. 

Το Πρυτανικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 16.2.2012 και προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργείται με την προμήθεια των διδακτικών συγγραμμάτων των φοιτητών οι οποίοι μετέχουν στο πρόγραμμα LLP/Erasmus+, αποφάσισε τα εξής: 

Οι εξερχόμενοι φοιτητές Erasmus+, θα υποβάλουν δηλώσεις μαθημάτων και συγγραμμάτων στις κοινές για το σύνολο των φοιτητών καθορισμένες προθεσμίες και θα λαμβάνουν τα συγγράμματά τους, με την προϋπόθεση ότι, μόλις επιστρέφουν από το εξωτερικό και τους αναγνωρισθούν τα επιτυχώς εξετασθέντα μαθήματα θα επιστρέφουν τα συγγράμματα που αντιστοιχούν σ' αυτά στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου για τον εμπλουτισμό της, προς όφελος της πανεπιστημιακής κοινότητας.

 

Δραστηριότητες του Τμήματος

Συνέδρια - Ημερίδες - Σεμινάρια

​Δημοσιεύσεις – Βιβλία Μελών ΔΕΠ

Προσκεκλημένες Ομιλίες

Εξωτερική αξιολόγηση του Τμήματος Ψυχολογίας

 

Επικοινωνία - Contact

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα

136, Syngrou Av., Athens 17671, Greece 

Ώρες υποδοχής Γραμματείας- Admission hours:

Τρίτη 10:00 - 13:00   -   Thursday 10:00-13:00

Email: psych@panteion.gr