Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Παντείου Πανεπιστημίου στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο του Πανεπιστημίου, εκτείνεται σε 3 ορόφους που συνολικά φτάνουν τα 1.750 τ.μ και διαθέτει:

  • 350 θέσεις ανάγνωσης
  • 26 σταθμούς εργασίας χρηστών
  • αίθουσα εκπαίδευσης 40 ατόμων
  • πληροφοριακό τμήμα
  • σταθμό εργασίας για άτομα με αναπηρίες
  • 2 αυτόματα μηχανήματα δανεισμού. 

Η βιβλιοθήκη είναι ανοικτής πρόσβασης, με δυνατότητα χρήσης από όλους τους πολίτες, δανειστική για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Παντείου, με την προϋπόθεση αυτοί να έχουν προμηθευτεί κάρτα βιβλιοθήκης

Την κάρτα μπορείτε να την εκδώσετε και αμέσως μετά την εγγραφή σας, επιδεικνύοντας μία βεβαίωση εγγραφής και μία φωτογραφία σας. 

Διαθέτει Σταθμό Εργασίας εξοπλισμένο με το απαραίτητο λογισμικό και υλικό για την υποστήριξη της ανάγνωσης των ατόμων με αναπηρίες

Ωράριο Λειτουργίας:

κατά την ακαδημαϊκή και εξεταστική περίοδο:

Δευτέρα - Πέμπτη 8:00-20:00 και Παρασκευή 8:00-14:00

ενώ την καλοκαιρινή περίοδο: Δευτέρα – Παρασκευή 8:00 – 14:00

Η Βιβλιοθήκη-Κέντρο Πληροφόρησης του Παντείου Πανεπιστημίου, βρισκόμενη σε μια διαρκή προσπάθεια άρσης του ψηφιακού και κοινωνικού αποκλεισμού που υφίστανται τα ΑμεΑ, καλεί τους φοιτητές με κάθε είδους έντυπο-αναπηρία (οπτική, ακουστική, κινητική, αντιληπτική) να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της βιβλιοθήκη και να γνωρίσουν τις υπηρεσίες πρόσβασης που προσφέρει. Το κάλεσμα ισχύει και για τους φοιτητές που έχουν εισαχθεί με άλλου είδους σοβαρές παθήσεις στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος καθ΄ υπέρβαση 5% του αριθμού εισακτέων.

 

Μπορείτε να δείτε τις προσφερόμενες υπηρεσίες μας στον παρακάτω σύνδεσμό https://tinyurl.com/rh4mey9

 

Στο πλαίσιο των υπηρεσιών αυτών δέχεται αιτήματα από φοιτητές με εντυποαναπηρία για την μετατροπή σε προσβάσιμους μορφότυπους των συγγραμμάτων τους, κατά προτεραιότητα αλλά και άλλου έντυπου υλικού.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή παρακαλώ επικοινωνήστε με την κ. Γεωργία Γραμματικού (+302109201307 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ).