Σελίδα "Ανακοινώσεις"

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΝΤΥΠΟΥ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ Ε.Ε. 2021-2022


Όσοι από τις φοιτήτριες/τους φοιτητές δεν έχουν επόπτρια/επόπτη για την πτυχιακή τους, παρακαλούμε επισκεφθείτε το eclass μάθημα "Πτυχιακή Εργασία (6143/6142)" και επιλέξτε από τους διαθέσιμους καθηγητές.  


  1. Κανονισμός Εκπόνησης Πτυχιακής Εργασίας 

  2. ΕΝΤΥΠΟ  ΥΠΟΒΟΛΗΣ  ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ2021-2022

  3. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ για την τήρηση της Ακαδημαϊκής Δεοντολογίας στη Συγγραφή Πτυχιακής Εργασίας 

  4. Προαπαιτούμενα για την έναρξη εκπόνησης της Πτυχιακής
  5. Προαπαιτούμενα για τη βαθμολόγηση της Πτυχιακής


  • Η εκπόνηση πτυχιακής εργασίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του πτυχίου και διέπεται από τις διατάξεις του Κανονισμού.

  • Υποχρεωτικό μάθημα για τους τελειόφοιτους, η Πτυχιακή Εργασία δίνει την, χρονικά τελευταία, δυνατότητα αξιολόγησης αλλά και αυτο-αξιολόγησης των φοιτητών σχετικά με τις γνώσεις και δεξιότητες που ανέπτυξαν στις προπτυχιακές τους σπουδές.

  • Σε συνεργασία με τον επόπτη διδάσκοντα (μέλος ΔΕΠ) οι φοιτητές δοκιμάζουν την επιστημονική τους σκέψη σε ένα θέμα που τους ενδιαφέρει προκειμένου να συνθέσουν ένα επιστημονικό κείμενο το οποίο να επιδεικνύει δεξιότητες βιβλιογραφικής ανασκόπησης, δεξιότητες σχεδιασμού και διεξαγωγής επιστημονικής έρευνας αλλά κυρίως ικανότητες αποσαφήνισης της θεωρητικής τους θέσης καθώς και κριτικής αυτής της θέσης σε θεωρητικό ή/και μεθοδολογικό επίπεδο.

  • Οι πτυχιακές εργασίες θα πρέπει να είναι ερευνητικού περιεχομένου, με την έννοια ότι πρέπει να συνίστανται στη συλλογή – επεξεργασία ερευνητικών δεδομένων και να μην περιορίζονται σε έρευνες βιβλιογραφικού χαρακτήρα.

  • Η βαθμολογία της Πτυχιακής Εργασίας έχει διπλό συντελεστή βαρύτητας, δηλαδή προστίθεται 2 φορές (με την αντίστοιχη αύξηση του διαιρέτη κατά 1 μάθημα).