Υποτροφίες για Σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από Ιδρύματα και Κράτη

 


Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών Φοιτητών/τριών, που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ) - Β΄ Κύκλος

Η έναρξη της υποβολής αιτήσεων αρχίζει, Τρίτη 19 Ιουνίου 2018  και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η Τρίτη 3 Ιουλίου 2018, στις 4.00 μμ.

  

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στη διεύθυνση https://iky-ypotrofies.it.minedu.gov.gr/

 

Το ΙΚΥ προκηρύσσει τουλάχιστον 3.685 θέσεις προπτυχιακών φοιτητών ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, οι οποίες αποσκοπούν στην υποστήριξη φοιτητών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, ώστε να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές τους, και στη διασφάλιση ισότιμης συμμετοχής στην τριτοβάθμια εικπαίδευση προσώπων που ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ), βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων 

 

  1. Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος 
  2. ΦΕΚ 1625/2018
  3. Υπουργείο Παιδείας: http://www.minedu.gov.gr/news/35325-19-06-18-programma-oikonomikis-enisxysis-epimelon-foititon-trion-pou-anikoun-se-efpatheis-koinonikes-omades-akad-etous-2017-2018
  4. ΙΚΥ www.iky.gr 

Ίδρυμα Ωνάση: Προκήρυξη και αίτηση Ειδικής Υποτροφίας
One of a Kind ακαδ. έτος 2017/2018

Για πρωτοετείς φοιτητές που έχουν αποφοιτήσει από σχολικές μονάδες (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) που υπάγονται στο 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων (Περιοχές: Τρείς Γέφυρες – Κάτω Πατήσια – Θυμαράκια – Νιρβάνα – Σεπόλια – Αγ. Μελέτιος – Λόφος Σκουζέ – Κολοκυνθού – Κολωνός – Άγιος Κωνσταντίνος – Ακαδημία Πλάτωνος – Άγιος Γεώργιος.)

Το Ίδρυμα Ωνάση, αναγνωρίζει και επιβραβεύει νέους που καταφέρνουν να κάνουν σημαντικά βήματα στην πορεία της ζωής τους, ξεπερνώντας εμπόδια, περιορισμούς και αντιξοότητες, κυρίως κοινωνικού, ταξικού και φυλετικού περιεχομένου.
PDF με πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποτροφία είναι διαθέσιμες και μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος Ωνάση στον σύνδεσμο

Αίτηση Χορήγησης Ειδικής Υποτροφίας “one of a kind”


Προκήρυξη Προπτυχιακών Υποτροφιών του Κοινωφελούς Ιδρύματος
Ιωάννη Σ. Λάτση για το ακαδημαϊκό έτος 2017- 2018

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση προκηρύσσει 25 υποτροφίες για προπτυχιακές σπουδές το ακαδημαϊκό έτος 2017‐18.
Οι Υποτροφίες θα χορηγηθούν σε αποφοίτους ελληνικών λυκείων του σχολικού έτους 2016‐17, που ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους σε δημόσιο Πανεπιστήμιο ή Τ.Ε.Ι. της χώρας ως πρωτοετείς φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2017‐18.

PDF με πληροφορίες


Υποτροφίες της Ελβετικής κυβέρνησης για ξένους φοιτητές
σε μεταπτυχιακό επίπεδο για το ακαδ. έτος 2018-2019

Η Ελβετική κυβέρνηση μέσω της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Επιτροπής για Υποτροφίες ξένων φοιτητών (CFBE) χορηγεί υποτροφίες για ξένους ερευνητές σε μεταπτυχιακό επίπεδο σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελβετίας (πανεπιστήμια, ομοσπονδιακά τεχνολογικά ιδρύματα, πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών, σχολές καλών τεχνών και μουσικής).

PDF με πληροφορίες

Application Guidelines for the Academic Year 2018-2019


Υποτροφίες του Σλοβακικού Εθνικού Προγράμματος

Η Σλοβακία, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Υποτροφιών της, προσφέρει υποτροφίες για σπουδές σε σλοβακικά πανεπιστήμια κατά το δεύτερο εξάμηνο του ακαδ. έτους 2017-2018. Οι υποτροφίες παρέχονται σε φοιτητές που βρίσκονται στο τρίτο τουλάχιστον έτος σπουδών, σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθηγητές πανεπιστημίων, ερευνητές και καλλιτέχνες που εργάζονται σε πανεπιστημιακά ερευνητικά ιδρύματα. Η διάρκεια καθεμιάς υποτροφίας μπορεί να είναι 1 έως 2 εξάμηνα για προπτυχιακούς φοιτητές και 1 έως 10 μήνες για τις άλλες περιπτώσεις.

PDF με πληροφορίες


 

Δραστηριότητες του Τμήματος

Συνέδρια - Ημερίδες - Σεμινάρια

​Δημοσιεύσεις – Βιβλία Μελών ΔΕΠ

Προσκεκλημένες Ομιλίες

Εξωτερική αξιολόγηση του Τμήματος Ψυχολογίας

 

Επικοινωνία - Contact

Λεωφόρος Συγγρού 136 - 17671 Αθήνα

136, Syngrou Av., Athens 17671, Greece 

Ώρες υποδοχής Γραμματείας- Admission hours:

Τρίτη 10:00 - 13:00   -   Thuesday 10:00-13:00

Email: psych@panteion.gr